sudeepd

Pep Does not pull properly in Economy Mode

Recommended Posts

Hi Friends,

                I own a June 2003 Scooty Pep (75cc). It has crossed 26000+kms. 

            At first it used to run at 50kmph on Economy Mode (on flat road). But from past 3000-4000kms, it does not even cross 30kmph on Economy Mode. 2-3 days before, my brother went to college on it. While returning, the Pep gave some jerks and shut off. My brother tried to start it but in vain. Neither the Self-Start was working nor the Kick. The Kick got jammed.

      He showed to nearest mechanic. The mechanic said the Engine Bearing has to be replaced. I brought Pep to my known garage. He opened the engine and said the balls of Engine Bearing broke and the particles of the balls got stuck in between piston and the cylinder causing the piston to damage. I replaced Piston + Block + Crankshaft Rod + Engine Bearings + Oil Seal.

       Now I know that as the Piston is New, the Pep should be ridden slowly.

  But another problem is that the Pep does not pull Even Single Rider in Economy Mode as it used to pull Double Seat (Rider With Pillion) when New in 2003.i.e., in 2003 the Pep used to pull Double Seat with Ease from Rest in Economy Mode.

I will ask tomorrow about this to the Garage Owner.

Can Anybody of you put light on this matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...